Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Hogyan Nyerd Meg a Mindennapokat 3 lépésből?

2020. november 08. - Lust For Life That Rocks

Miért?

 

Szoktad azt érezni, hogy elúsznak a napjaid? Azt, hogy csak hajtasz és mégis kicsúsznak a dolgok a kezeid közül? A talaj a lábaid alól? Vagy éppen egyszerűen nem tudsz beleállni és mintha folyton csak hegynek felfele mennél? Ez soha nem ér véget? Lassan számolatlanul mennek el az évek és nem haladsz igazán?

Ezzel sokan vagyunk így.

Belőlem indul

 

img_5197-2.jpgEgyszer csak meg kellett fognom az életem mert a körülményeim uraltak és nem is én irányítottam. Londonban gondoltam majd jobb lesz. De ott is csak egyhelyben toporogtam, hiába váltottam egész gyakran munkahelyet, vártam a hétvégéket, valahogy nem adta azt az érzést, amit én kerestem: egy teljesebb életet, ahol könnyed vagyok és azt az életet élem minden nap, amit szeretnék. Mintha nem lettem volna jelen az életemben, inkább csak kergettem volna azt.

Rendszer kellett. Lassulni kellett. Figyelni, értékelni és megélni. Saját kezembe venni a gondolataim, az életritmusom és átvenni az irányítást. Minden belőlem indul, minden belőlem épül és nem fordítva.

Vedd át a hatalmat

 

Te irányítsd az életed és a körülményeid. Ezt a filmet Te rendezed. Bármilyen intenzív kihívásokkal is van tele az életed, ezzel a néhány szokással visszanyerheted az irányítást.

A határidőnaplód Veled kezdődjön

Igen, használj határidőnaplót és tervezd meg a heteidet. A fő trükk az, hogy magaddal kezdd, azokkal az időkkel, amik Neked, a pihenésednek, a fejlődésednek fontosak: sport, hobbik, tanulás, fontos kapcsolatok ápolása, én-idők. Csak utána a kötelezők.

Soha ne hanyagold magad, ne kerülj háttérbe! Sőt! Te légy az első! Ha Te jól vagy testileg, lelkileg, mentálisan, folyamatosan fejlődsz, akkor tudsz igazán alkotni, akkor tudsz a legjobb verziódként megjelenni a vállalkozásodban, karrieredben, családi-, baráti-, szerelmi életedben.

Legyen időd lassítani, hogy aztán felgyorsíthass.

Légy Te az első az életedben, hogy a legjobbad adhasd a világnak

Amint magadat helyezed előre, a saját jóllétedet, máris minőségi változások jönnek létre. Írd csak be nyugodtan először azt, hogy Te hol fejlődsz, hol töltődsz, mikor pihensz, szórakozol, tanulsz vagy bármi.

Ha ezek köré építed az életed többi területét, akkor elkerülhető lesz, hogy véletlenül a munkád, a családod vagy bármi más miatt nem lesz időd az egészségedre (sport, meditáció, egyebek), a lelked ápolására, a szellemi állapotod karbantartására, fejlesztésére. Húzd meg a határaid és ezzel mondj 'igent' önmagadra!

Rutinok, amik értünk vannak, minket szolgálnak

Reggel rutin

Kezdd egy kellemes napindító rutinnal a reggelt, adjon az alapot egy produktív és kiegyensúlyozott napnak. Lelkileg erősít, fókuszálttá tesz, csökkenti a stresszt és ráhangol a napra, hogy az könnyebben menjen.

Ez a szokás alapjaiban változtatja meg az életed és keretet, biztonságot ad.

Úgy csináld ahogy Téged ez a legjobban szolgál. Én javaslok, Te formálod.

Kezdj egy nagy bögre vízzel ébredéskor. Aztán ébreszd fel a tested és az elméd: nyújtás/mozgás. meditáció/légzőgyakorlatok. Adj hálát néhány dologért tegnapról. A hálaérzésnek magas energiái vannak és pozitívvá tesz. Hideg zuhany (zseniális élettani hatásai vannak). Aztán a napi feladataink átgondolása, tápláló reggeli.

Eddig a pillanatig ne nézd meg a telefonod, az üzeneteid! Ez itt a Te időd, a Te kis buborékod zavartalanul a világtól. Itt Te ébredsz fel, kicsit magaddal vagy és innen, a Neked megfelelő hangulattal, szépen indítod a napod, ami végig kitarthat.

Esti rutin

Egy jó reggeli rutin este kezdődik". Ahhoz, hogy pihentető legyen az alvásunk és könnyed a reggelünk, este is érdemes tudatosan, szépen lecsendesedni, "lekapcsolni".

Ez állhat abból, hogy alvás előtt 2 órával már nem dolgozunk és nem eszünk. 1 órával előtte már nem nézünk semmilyen képernyőt. Helyette elcsendesedhetünk naplóírással, a napunk végiggondolásával, kis nyújtással, hálaadással. Esetleg olvasunk egy könnyed regényt vagy novellát.

Ennek a lényege, hogy szépen lekapcsoljuk az "agyalást", lelazítsuk a testünk, az elménk.

Ahogy elcsendesedünk és jó érzéssel zárjuk le a napunkat, felkészülünk az éjszakára, az újratöltődésre.

Csodákra képes, ha nem a napi gondokból, a tv elől vagy a munkából megyünk az ágyba, hanem ellazulva, jó érzéssel megálmosodva tesszük azt.

Lélegezz!

A légzés nem csak nélkülözhetetlen az életben maradáshoz, de tudatosan lélegezve befolyásolhatjuk a teljesítőképességünket, a hangulatunkat és javíthatjuk az életminőségünket.

Most arra kérlek, hogy lassan végy egy mély levegőt egészen le a hasadba, töltsd fel a mellkasod is, majd lazán fújd ki. Akár hangot is adhatsz a kiengedésnél.

Most ismételd meg, kérlek!

Majd mégegyszer!

Milyen érzés? Figyeld a tested és vedd észre ahogy ellazulsz.

Ez a tudatos légzés feltölthet energiával, csökkenti a stresszt. Próbáld csak ki, hogy mikor jön az "agyalás", egy negatív gondolati spirálban találod magad, feszült vagy, akkor csak 2 percig lélegezz mélyeket. Visszahozod a figyelmed a légzésre és segít megnyugodni, magabiztosabban nekiállni egy következő feladatnak.

A tudatos lélegzés hatással van életünk minden aspektusára - gondolkodásunkra, érzelmeinkre, testünk működésére, szexualitásunkra - és bizonyítottan a legjobb stressz- és félelemoldó eszköz.

Napjában többször is állj meg és végy pár mély levegőt. Ha pedig úgy érzed, hogy nagyon "rohan a világ", csak állj meg pár percre és csak figyeld a légzésed. Néhány mély levegővétel után csak figyeld ahogy szépen visszanyugszik.

Erre akár emlékeztetőt is beállíthatsz mert ezt szinte bárhol, bármikor csinálhatod. Ezzel a technikával visszahozod a figyelmed a jelenedre és máris nem a múltban vagy a jövőben vagy. Segít kiszállni a fejedből és láttatni, hogy az élet éppen itt történik és ahol egyébként minden rendben van.

A legrövidebb egyszavas mondat: Lélegezz!

Egyszerűség és következetesség a siker kulcsa

 

54a2fc_69161079d8204577aa22b239d3466315-mv2_1.jpg

Sokan várunk valami nagy varázslatra, egy csodamódszerre, hogy megoldódjanak a dolgaink és haladjunk. Közben a legjobban működő dolgok általában olyan egyszerűek, hogy nem is gondolnánk rájuk. Innentől már csak a konzisztencia a kérdés, vagyis, hogy azokat kitartóan, következetesen vigyük végig. A mindennapjaink és az életünk megnyerésénél szokásokról beszélünk, nem csodaszerekről, idő kell, hogy beépüljenek és kitartás, hogy hosszú távon eredményesek legyenek.

Kihívás: 1 hónapig kövesd a fenti lépéseket a saját életedre formálva és figyeld a változásokat!

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan keress meg és beszéljünk.

Levi

https://leventerikter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lustforlifethatrocks.blog.hu/api/trackback/id/tr8816277746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása