Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Amikor semmi motivációd sem maradt

2020. november 20. - Lust For Life That Rocks

Van az úgy...

 

pexels-photo-1046896.jpeg

Van az úgy, hogy mindentől elmegy a kedvünk. Főleg mostanság. Sötét is van, Covid is van, korlátozás is van bőven, meg bizonytalanság. Pedig nem is olyan rég még a világot akartuk megváltani.Olyen ez, mint egy bullshit Szabó Péter varázslat.


Mert amint katarzisban kijössz az előadásról, ahol jól feltüzeltek, a csoda is Te magad vagy és csak légy boldog meg még képes is vagy rá, gyakorlatilag ha semmit nem változtatsz, akkor visszatérsz ahhoz az addigi életedhez, a valóságodba.

Az energiaszinted csökken, a motiváció elszáll, 2 nappal később már a youtube-on motiválod magad. Semmi nem változik, már nem vagy megállíthatatlan, boldogságosztó terminátor rózsaszín napszemüvegben.

Egy módon változol és érsz célt, ha lépéseket teszel és nem a motivációra vársz. Csinálni kell akkor is amikor sz@r, amikor nem megy mert tök nehéz és már rég elszállt a hited is.

Mégis kellene az a lelkesedés, nem?

Hogyan lehetsz motiváltabb? Tippek!

 

pexels-suliman-sallehi-1576937.jpg1. Legyenek kisebb, elérhető céljaid.

A kis célok azért fontosak, hogy valami felé azért haladjunk. S, mivel kicsik, elérhetőek, így a sikerélmény sem marad el. Vagyis minden alkalommal mikor valamit elérünk, kapunk egy kis dózist. Jó, nem?

2. Szeresd és dícsérd magad, légy kíméletes magaddal! Légy szerelmes magadba és az életbe!

Értékeld a befektetett erőfeszítésed és ne ostorozd magad, ha esetleg nem érted el a célod! Légy büszke arra, amit eddig beletettél. Légy megengedőbb magaddal időnként! Magaddal pedig mindig beszélj szépen, légy önmagad legjobb barátja! Építsd önmagad azzal, hogy magadtól mindig csak jót kapsz. Simogasd meg a kis buksid!

3. Cselekedj, az hozza az önbizalmat!

A motiváció nem előfeltétele a cselekvésnek, viszont a cselekvés szépen építheti a momentumot és lehetsz motiváltabb. Szóval csináld!

Mint a hegymászók. Látják, hogy milyen messze van a csúcs, de mégis mire koncentrálnak? A következő tökéletes lépésre. Csak azzal foglalkozz, majd célbaérsz.

4. Maradj pozitív!

Keresd a jó dolgokat és figyelj rá tudatosan, hogy szép gondolataid legyenek! Kapd rajta magad, ha agyalsz, ha negatív gondolati spirálban vagy. Összpontosítsd az energiáidat a szebb dolgokra! Ne engedd, hogy negatív érzelmekből működj mert akkor tovább stresszeled magad és persze, hogy nem jön a motiváció. Ha mégis, azt már félelem szüli (valamit el akarsz kerülni), az pedig kevésbé hatásos, mint a pozitív motivációs modell.

5. Semmi nem tart örökké

Meríts erőt abból, hogy egyszer ez is véget ér, ahogy minden. Elmúlik. Szabadulj fel a megpróbáltatások terhe alól, tudd, hogy ezen is túl leszel. Ez önmagában is lehet motiváló.

6. Fogyassz inspiráló tartalmakat

Egy inspiráló film, egy jó podcast, egy motivációs videó youtube-on (ok, itt lehet Szabó Péter is hatásos...talán), egy Téged tuningoló pozitív dal, akármi. Válogasd meg, hogy mit fogyasztasz és tudatosan befolyásold vele a hangulatod! Te is keményebben edzel, ha közben a Rocky film zenéje szól?

7. Állj meg és értékeld magad!

Állj meg és nézd meg, hogy eddig mit értél el, hogy mit tettél le az asztalra! Akár minden nap tedd ezt meg! Hívd fel a saját figyelmed a saját nagyszerűségedre! Engedd, hogy ez az energia dolgozzon benned és motivációvá érjen! Mik a mai győzelmeid?

8. Vizualizálj!

Lazulj el és képzeld el, hogy eléred azt, amit szeretnél. Képzeld el a lehető legrészletesebben, szinte minden érzékszerveddel érezd, hogy már ott vagy, az a jövő már itt van. Ízlelgesd, engedd magad fantáziálni. Ez nem csak a tudatalattidban raktározódik majd szépen el, de máris ad egy kis hajtóerőt.

9. Határozd el, hogy végigcsinálod!

Előre határozd el, hogy akkor is csinálod majd, amikor nehéz lesz, amikor semmi kedved nem lesz hozzá! Ez egy belső megerősítés, egy pszichológiai trükk. Minden egy elhatározással indul. Ez végig is vihet bármit!

10. Legyen egy önmegerősítő mantrád!

"Szuper vagyok!", "Legyőzhetetlen vagyok!", "Ennél sokkal erősebb vagyok!"...akármi. Az önmegerősítések mind rejtett energiával bírnak. A szavaink ereje, a gondolataink ereje válik belőlük valósággá! Figyeld, hogy mit mondogatsz magadnak mert a végén igazad lesz!

11. Bontsd kisebb részekre!

Ha túl nagynak látsz egy kihívást, bontsd kisebb részekre és mindig csak az aktuális, kisebb feladattal foglalkozz. Így máris nem olyan félelmetes, igaz? Lehet, hogy még nem motiváló, de mindenképpen könnyebb mentálisan.

12. Jutalmazd magad!

Előre tűzz ki magadnak jutalmat az adott kihívás vagy a kihívás kisebb mérföldkövei mellé. A jutalmazás egy pozitív dolog, hiszen érezteted magaddal, hogy van értelme a munkádnak és a kitartásodnak. "Ha a héten 3 x kimegyek futni, hétvégén befizetek egy lazító masszázsra!"

img_7345.JPG13. Tölts időt pozitív emberekkel!

Olyanokkal vedd körbe magad, akik kirángatnak a valóságodnak hitt viszontagságaidból és inspirálnak, támogatnak. Hatalmas erő rejlik a társas kapcsolatainkban. Csak válogassuk meg őket!

14. Maradj következetes!

Akkor is amikor nehéz! Akár vezesd a naptárban, ha például egy új szokást vezetsz be és minden nap pirossal pipáld ki, amikor teljesítetted az adott dolgot. Amikor valamiért megszakad a sorozat, írd mellé, hogy hány napig tartott és innentől az a cél, hogy ezt a számot megdöntsd és még tovább csináld!

15. Keres társakat!

Mindegy, hogy csak lelkileg támogatjátok egymást vagy együtt csináltok egy kihívást, sokat tud adni. Számonkérhetitek egymást és ez már ad egy játékos extra nyomást, ami mellett könnyebb haladni.

16. Kicsiben halogass!

Legtöbbször halogatunk mikor valamihez nincs kedvünk. Használd ezt is akár! Mikor érzed, hogy halogatnál egy feladatot, akkor előtte csinálj valami élvezeteset. Persze ne tartson túl sokáig, ne most feküdj neki egy Harry Potter maratonnak, de valamivel dobd fel magad és utána tedd a dolgod. Ez az apró trükk segíthet könnyíteni, hiszen már egy picit halogattál, de azért a feladataiddal is haladsz.

17. Vezess elterelő listát!

Mikor valamibe bele kell állnod, de folyamatosan jönnek újabb gondolatok, meg emailek és üzenetek, vagy, hogy mit kell majd venni a főzéshez, stb. ezeket csak írd fel egy listára. Mindig akkor mikor éppen jön, de ne foglalkozz velük tovább. Amikor végeztél a fő feladatoddal amiről ezek elvonhatták volna a figyelmed, akkor nézd meg a listát, hogy van-e rajta valami tényleg nagyon fontos és sürgős. Máris nem engedted, hogy a figyelmed elterelődjön.

Természetesen sok módja van, hogy motiváljuk magunkat, de a legfontosabb, hogy ne várjunk a motivációra. Cselekedjünk. A befektetett munkának mindig lesz gyümölcse.

Szóval, hajrá! Csak pozitívan! Menni fog!

Levi

https://leventerikter.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lustforlifethatrocks.blog.hu/api/trackback/id/tr9516291378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása