Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

„A gyávák el sem indultak, a gyengék pedig meghaltak útközben. Így maradunk mi.”

2019. március 09. - Lust For Life That Rocks

Szemléletváltás, motiváció

 

Legyen szó bármiről is, amit csinálok vagy amibe belevágok, ott ezek a kulcstényezők. Nem lenne muszáj nekem törnöm magam, hajtanom. Megelégedhetnék azzal, ami van, lehetne egy biztos munkahelyem és élhetnék simán élvezve azt ahol tartok.

De többet szeretnék mert ebben az életben sokkal több van ennél és szerencsére egy olyan korban élünk, amikor szinte bármit elérhetünk, bármit megvalósíthatunk, ahol a határ a csillagos ég. De a motiváció, a lelkesedés jön, majd megy. Ha, nehézségekbe ütközünk, akkor meg még gyorsabban elillan. Viszont, ha el akarunk érni valamit, ahhoz kitartónak kell lenni és nem csak akkor beleállni amikor kedvünk van hozzá, hanem akkor is amikor a hátunk közepére sem kívánjuk.

pexels-photo-235734.jpegEhhez kell a folyamatos szemléletváltás, a motiváció és a hozzáállásunk fejlesztése, az akaraterőről nem is beszélve. Ezért olvasok és dolgozok magamon. Ezt az írást legfőképp magamnak szánom, de mivel soha nem voltam egy önző ember így megosztom mert hiszem, hogy Neked is hasznodra válhat. Ha már csak határozottabban állsz bele a következő napjaidba, már megérte elolvasnod.

A legbiztosabb módja annak, hogy elérd a céljaid, hogy sikeres légy, hogy megtaláld önmagad egyszerűen annyi, hogy csináld. Próbálkozz! Cselekedj! Szövegelni mindenki tud, cselekedni annál kevesebben. Nem vagyok nagy Tony Robbins rajongó, de ez egy jó gondolata:

Azt mondják a tudás hatalom. Lósz*art! A világ tele van nagy tudású, tehetséges emberrel, akik a büdös életben nem fognak elérni semmit. Végrehajtás, cselekvés az ami mindig is többet fog érni a tudásnál. Cselekedj! Csináld!

Azt a tudást használni is kell. Ezért van, hogy sokszor láthatunk mindenféle szerényebb képességű embert sikereket elérni mert van bátorságuk próbálkozni és időnként akár elbukni is.

Phil Knight mondta (igen, a Nike alapítója) mikor baromira nem ment a szekér és a csőd szélén álltak, hogy:

A gyávák el sem indultak, a gyengék pedig meghaltak útközben. Így maradunk mi.

Ha, eddig elolvastad, akkor valószínűleg hasonló úton jársz. Talán Neked is fontos, hogy fejlődj, hogy haladj, hogy kihozd az életedből a legtöbbet és elérd a céljaid.

Más vagy, mint a többi hiszen a gyávák el sem indultak, bele sem vágtak, a gyengék meg kiperegtek útközben és megelégedtek inkább azzal, amit „dobott a gép”. Te még mindig itt vagy. Én is. Mi még most is hajtunk, ahol mások már lemorzsolódtak bármilyen messzi is a cél.

A recept egyszerű: csinálni kell, próbálkozni és cselekedni kell. Just Fucking Do It! Csak csináld, ne szarozz! Én is ezzel bíztatom magam mikor valamit baromira nincs kedvem tovább nyomni, de az eszemmel tudom, hogy jobban járok, ha nem állok meg.

A tettek adnak értelmet, választ és célt!

 

Nem titok, hogy nem a szavaid határozzák meg, hogy ki vagy, hanem a tetteid. De mi van amikor nem egészen tiszta, hogy ki is vagy? Mind változunk (bár sokaknál ez csak sodródás az árral) és lehet, hogy 10 év múlva teljesen másképp gondolkodunk ugyanarról a dologról. Például én régen nagyon patrióta voltam és hittem a nagypolitikában is valamennyire.

Ma abban hiszek, hogy mi felelünk a saját sorsunkért, azért, hogy a végén milyen életre emlékszünk majd vissza. Szarok a politikára, nem hagyom, hogy befolyásolja az életem. Szabad akaratom van és szeretem hinni, hogy a világon bárhol otthon tudok lenni, akár Kazincbarcikán, akár Londonban, akár Thaiföldön vagy most épp Balin. Lust For Life That Rocks.

gummibarchen-fruit-gums-bear-sweetness-54633.jpegA legtöbben nem tudják, hogy kik is valójában, mit is akarnak. Csak csinálják a dolgokat a megszokott módon, sodródnak és „beprogramozva” lemásolják kismillió másik életét. Soha meg nem gondolják, hogy „Ok, tényleg ezt akarom vagy csak tolom mert mindenki így csinálja?” Ez a „normális”. Így totál nem vágják, hogy kik is valójában.


Én meg azért nem igazán tudom mert folyamatos változásban vagyok és nem tudom hol a vége. Letértem arról a biztos útról amin mindenki elindul. Közben mosolygok mert amúgy ez izgalmas. Én nem akarom robotpilótával leélni az életem és elpazarolni az időmet. Viszont sokszor nekem is kellenek a válaszok, amiket akkor kapok meg leginkább, ha cselekszem, ha beleállok a dolgokba. Akkor derül ki, hogy ez mi fán terem, hogy ezt akarom-e, hogy nekem való-e. Ki kell próbálni, meg kell tapasztalni.

Ha, nem tudod ki vagy, csak vágj bele valamibe és máris közelebb kerülsz magadhoz.

Ha, nem tudod mit akarsz, ugyanez a recept, cselekedj!

Ha, nem tudod hogyan érd el a céljaid, csak kezdd el, cselekedj, a többit majd kitalálod útközben.

pexels-photo-316769.jpegA legrossabb, amit tehetsz, hogy nem teszel semmit. Akkor maradsz ahol vagy és gyárthatsz kifogásokat, hogy megmagyarázd magadnak, hogy amúgy miért is jó ez Neked úgy ahogy van. S mivel a legtöbben ezt csinálják, el is fognak fogadni így könnyebben. Viszont annál nehezebb lesz szembenézni azzal, hogy feladtad mikor egyszer egy sötét szobában egyedül maradsz.


Mikor valamiért küzdesz, mikor valamiért hajtasz, mikor cselekszel, akkor derül ki, hogy ki is vagy, mennyit is érsz. S közben fejlődsz mert a folyamatos cselekvés formál és tesz jobbá. Azzal, hogy minden nap eljársz dolgozni, letudod a műszakot, várod a hétvégéket, az évi egy nyaralást, a fizetést meg majd a nyugdíjat mikor végre szabad lehetsz, igazából semmit nem teszel magadért, ez még csak toporgás egyhelyben.

Amíg a hétvégék és a nyaralások éltetnek addig valamit nagyon elcseszel. - Gary Vee

A motiváció nem csak a mozgatórugója az erőfeszítéseinknek, de az oka is egyben. Sokszor miközben csinálod, akkor jön meg a motiváció. Aztán az lök tovább. Szóval, ha nem tudod hogyan tovább, merre tovább, mit is csinálj, milyen könyvet olvass csak…csak kezdj bele! Csak tedd meg az első lépést. Sokszor ennyi elég, hogy lásd merre tovább vagy csak, hogy jobban ráfókuszálj arra amibe belevágsz. Az első lépés! Csak indulj meg, a többi kiforrja magát. Ha elbuksz, akkor meg mi van? Tanultál megint valamit. Felállsz és tolod tovább!

Minden egyes nappal közelebb kerülsz, míg mások feladják

 

Ha megindultál, akkor meg maradj következetes.

Amíg következetes vagy és minden nap egy kicsit beleraksz, addig haladsz és egyre közelebb kerülsz a céljaidhoz. Sokan azért buknak el mert nem elég következetesek.
Lehet, hogy sokszor malomkerékharcnak tűnik vagy úgy érzed, hogy mások haladnak Te meg csak gyötrődsz, de nyomni kell tovább. Nem kell rohanni, következetesnek kell lenni. Akik gyorsan érnek fel a csúcsra általában nem sokáig maradnak ott.

Kitartást és alázatot is tanulsz, hogy aztán mikor eléred a céljaid akkor tudd is azokat tovább vinni. Azzal, ha beleállsz, ha következetes vagy, ha bátor vagy simán lenyomhatsz tehetségeket vagy bárkit aki előnyösebb pozícióból indul. Engem sokáig rohadtul irritált, hogy egy csomó nálam sokkal többre hivatottabb, tehetségesebb embert hagyok le csak mert beleállok, ők meg eltékozolják az előnyüket. Ma már nem érdekel, ők így döntöttek.

pexels-photo-531062.jpegMost pont abban a stádiumban vagyok mikor nem is igazán tudom, hogy miben vagyok igazán jó mert semmiben nem vagyok igazán sikeres viszont tudom, hogy idővel ezek mind kiforrják magukat csak tolnom kell tovább, dolgoznom kell, fejlődnöm kell és majd jönnek az eredmények.

Büszkének kell lennem magamra, hogy megpróbálom a saját utamat járni, hogy beleállok, hogy csinálom míg a legtöbben csak a szájukat jártatják. Én a cselekvők közé tartozok. Csak azzal, hogy ezeken most épp átrágom magam már többet tettem, mint a többség.

Boldog akarsz lenni és szabad? Most rögtön csináld ezt!

 

A legtöbb ember nem az igazi boldogságot hajtja. Ők csak pénzt akarnak, “cuccokat” akarnak, státuszt akarnak és megmutatni, hogy miket tudtak felhalmozni, mekkora vagyonuk van. Így akarnak tiszteletet kivívni és azt hiszik, hogy, ha meg van mindenük és még több is, akkor boldogok lesznek.

Ez marhaság. Majd rájönnek ők is.

Találd meg, hogy mit akarsz kezdeni magaddal. A legtöbben azt hiszik, hogy boldogok lesznek, ha végre nem kell dolgozniuk. De semmittevés igazából előbb-utóbb kinyír, megöli az ambíciót és elveszi az életed értelmét.

Egyetlen dolgot kell tenned, ha boldog akarsz lenni: Csináld! Tégy valamit, találj valamit, vágj bele, cselekedj! Arra menj, amerre szeretnél, ne pedig amerre mindenki megy. Tégy ma egy kis dolgot ezért és már el is indultál. Minden nap tegyél hozzá egy kicsit, amíg teljesen rá nem fókuszálsz erre és ez ki nem tölti a mindennapjaid. S máris jó úton jársz.

Ma túl sokan gondolják, hogy az határozza meg, hogy mennyire sikeresek, boldogok vagy akár milyen emberek, hogy miket birtokolnak. Kell a legújabb Iphone, kell legalább egy menő autó meg egy menő kecó, hogy legyek valaki. Az mindegy, hogy amúgy ezért milyen szar munkám van amire a drága időmet áldozom az életemből vagy, hogy amúgy az életem nagy részében csak sodródok, elég, hogy a “cuccaim” visszaigazolják, hogy “boldog” vagyok. Ezek többet érnek, mint a család, a barátok vagy éppen az alap emberi értékeim.

Csak azok gondolják, hogy pénz boldogít, akiknek nincs. - Gary Vee

De az egész amúgy csak Rajtad múlik. Ha igazán sikeres és boldog akarsz lenni, a saját utadat kell megtalálni. Válassz életet magadnak, ne kövesd, ami “meg van írva”! Ha, kell változtass! Sokan félnek a változástól, pedig az a legbiztosabb újta a fejlődésnek, annak, hogy a dolgok jobbra forduljanak.

Csak rajtad múlik merre mész! Olvastam egy történetet arról, hogy egyszer valahol egy alkoholista és erőszakos apa mellett nőtt fel két ikerfiú. A két srác felnőttkorban teljesen különböző életet élt. Az egyik maga is alkoholista és erőszakos lett, amit azzal magyarázott ,hogy: “Apám is alkesz volt, sok választásom nem volt.” – Olyanná vált, mint az apja.

A másik srác sikeres, kiegyensúlyozott felnőtt lett, aki egyáltalán nem iszik, amit ő azzal magyarázott hogy: “Apám is alkoholista volt, sok választásom nem volt, változtatnom kellett a sorsomon.”

Csak rajtunk múlik, hogy kikké válunk.

pexels-photo-288530.jpegNálam is ez van. Útkeresés. Pontosabban nálunk. Belevágtunk és keressük az utunk. De legalább mi irányítjuk a sorsunk, mi felelünk az életünkért. S ez mind az első lépéssel kezdődik. Hiszem, hogy ezen az úton haladva bárki megtalálhatja a szabadságot, boldogságot és önmagát.

Lehet, hogy nem könnyű. A sodródásnál mindenképp nehezebb. De, ha lekapcsolod a robotpilótát az életedben és megteszed az első lépést a saját utadon, akkor már többet tettél, mint azok a gyávák, akik el sem indultak. S közben rengeteget tanulsz, fejlődsz és jobb leszel egy ígéretesebb jövővel.

 Csak indulj el. Tedd meg az első lépést! Cselekedj és már holnapra közelebb leszel a céljaidhoz.

Ha komolyan változtatni szeretnél az életeden, megtalálod a módját. Ha nem akkor meg a kifogásokat.

Köszönöm, hogy elolvastál! 

Ne maradj le legújabb képeinkről, videóinkról, írásainkról. KLIKK IDE ÉS A LIKE-RA A FACEBOOK OLDALUNKON!

pexels-photo-1058958.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://lustforlifethatrocks.blog.hu/api/trackback/id/tr6714678388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása