Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Lust For Life That Rocks - Levente Rikter Coaching

Tudatosság - Ma

Kik szívják meg?

2020. november 04. - Lust For Life That Rocks

img_0463.JPG

Megint itt van. Megint jön ez a bizonytalanság, a félelem meg az összes frusztráció. Annyi, hogy még karácsony is lesz. Az meg önmagában sosem könnyű.

Emlékszem tavaly az ismerőseim nagy része el volt havazva, nem volt ideje, az év végi végkimerülés kerülgette, rohant mert még gyorsan mindent el akart intézni, amire egész évben „nem volt ideje”. Türelmetlenség volt bőven.

Na, most is ilyesmi lesz csak most bejön a képbe a bizonytalanság meg a világ híreivel is szépen „ápolják” a lelkivilágunkat...

Ami pedig ennél is lényegesebb az inkább az, hogy mit tehetsz ilyenkor, egy ilyen időszakban? Meg amúgy mindig is.

Nem állsz meg. Maximum lassítasz. Nem pánikolsz, hanem teszed a dolgod. Ez az év több jó leckét is ad, lássuk be, s ezeknek a nagyját már leadta az „első órán”, márciusban:

  • Tanulunk pénzügyi tudatosságot! Legyen félretéve, soha ne éld fel az összes bevételed (ha meg csak annyi ami éppen fedezi az életed, akkor keress/teremts jobb lehetőséget), fektess be, forgass vissza, legyen vész-vésztartalékod, stb.
  • Megtanuljuk, hogy ne bízzuk magunkat a véletlenre és ne csak egy lábon álljunk. Az se baj, ha folyamatosan képezzük magunkat.
  • Megtanuljuk, hogy rugalmasak legyünk az életünkkel, a munkánkkal, emberekkel, mindennel. Megtanulunk elengedni, türelmesnek és kreatívnak lenni mert rá vagyunk utalva.
  • Megtanulhatjuk kezelni a stresszt is, tanulhatunk hatékonynak, szervezettebbnek lenni home-office-ban mikor nincs ott a főnök és még szülőkként is új kihívások elé vagyunk téve. Mondjuk én pont nem, ez a lecke nekem kimarad.

Lehetne még sorolni, de a lényeg, hogy ezek mind egy szóval foglalhatóak össze: tudatosság.

Tudatosságot tanulhatunk. Ez az, amikor nem csak sodródunk meg másokat követünk meg majd lesz valahogy. Ez az, amikor látjuk az életünket, látjuk a világot, értjük a működésünket és tudunk azon változtatni ha kell. Nem bepánikolunk, hanem vizsgálódunk mit lehet tenni.

Felismerjük és tudjuk kezelni az érzelmeinket amik miatt vásárolunk, iszunk, szexelünk, kompenzálunk, frusztrálódunk, egyhelyben toporgunk vagy éppen prosperálunk. Mert azt is lehet.

Kik szívják meg leginkább ezt az évet?

Akik nem hajlandóak változni, változtatni, kreatívnak lenni. Akik sodródnak. Akik szerint a környezetük határozza meg az életminőségüket, az „ezt dobta a gép” mentalitásúak. Akik gyenge akaraterővel és kitartással rendelkeznek. Akik nem bírják, ha egyedül kell lenni. Akik nem képesek alkalmazkodni. Akik nem képesek felülemelkedni a félelmeiken, a nyugtalanságon, a stresszen, akik nem ismerik a működésüket és akik nem tudják, hogy mit lehet tenni ilyen helyzetekben.

Meg azok szívják meg, akik nem tanulnak, nem fejlődnek, akik mindent ugyanúgy akarnak csinálni, mint eddig, miközben semmi nem teljesen olyan már. Akik megállnak és várják, hogy majd elvonul a vihar és lesz valahogy.

Inkább légy tudatos. Figyeld, vizsgáld, tanuld magad. Építs az erősségeidre, az értékeidre és fejleszd a fejlesztendő területeket. A lényeg, hogy ne maradj le, ne sodródj. Tudd, hogy mit akarsz, merre mész, minden döntésed, lépésed legyen megalapozva egy a szíved és az eszed közti konfrontációval.

Maradj mozgásban, bátran lépkedj, legfeljebb irányt változtatsz később. Jobb, mint egyhelyben emészteni magunkat.

Most van lehetőség fejlődni!

Nem véletlenül van összerakva egy intenzív tréning pont most! Időt szeretnék Neked spórolni és lehetőséget adni arra, hogy akkor most igazán fejlődj és aztán majd könnyebb legyen minden!
Nézd meg mit kínálok a Peaceful Warrior Challenge 21 napjában!

https://leventerikter.com/peaceful-warrior-challenge/

Rikter Levi

A bejegyzés trackback címe:

https://lustforlifethatrocks.blog.hu/api/trackback/id/tr3716273508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása